petshop

2024 KPSS ne zaman, ne zaman yapılacak? 2024 KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim ne zaman? 2024 KPSS ne zaman çalışmaya başlanmalı?

EĞİTİM 26.07.2023 - 10:18, Güncelleme: 26.07.2023 - 10:34
 

2024 KPSS ne zaman, ne zaman yapılacak? 2024 KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim ne zaman? 2024 KPSS ne zaman çalışmaya başlanmalı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS kamuya geçmek isteyen vatandaşlar tarafından merak edilen bir konu oldu. Yurttaşlar şimdiden araştırmaya başladı. Başvuruları biten KPSS için şimdi gözler sınav tarihine çevrildi. Peki, 2024 KPSS ne zaman, ne zaman yapılacak? 2024 KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim ne zaman? 2024 KPSS ne zaman çalışmaya başlanmalı?
2024 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. KPSS'ye hazırlanan adaylar, ne zaman memurluk sınav başvurusunun başlayacağını, hangi tarihlerde sınavların yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de alem32.com olarak bu yazımızda lise, ön lisans ve lisans KPSS'nin yapılacağını tarihlere ve başvuru için beklenen tarihlere yer verdik. LİSANS KPSS NE ZAMAN? Lisans mezunlarının memurluk başvurularında kullanmak üzere gerekli puanı almaları için gireceği KPSS lisans düzeyi sınavı 2024 yılında da yapılacak. Tüm lisans mezunlarının girebileceği, merkezi yerleştirmelerde, belediye memur alımlarında, sözleşmeli personel alımlarında kullanılan P3 puan türü 2024 yılında girilecek sınavda alınacak. Tüm mezunların katılımı ile düzenlenecek lisans sınavının başvuruları Mayıs 2024'te başlayacak. Sınavların ise Ağustos sonunda yapılması bekleniyor. ÖN LİSANS KPSS NE ZAMAN? Ön lisans mezunları için 2 yılda bir yapılan sınav 2024 yılında gerçekleştirilecek. Adayların tüm memur alımlarında kullanabileceği P93 puanını alabileceği bu sınav için başvuruların Ağustos 2024'te alınması ve sınavın ise Ekim ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Sınavdan alınan puan ile ön lisans mezunları KPSS atamalarına, memur, asker, polis alımlarına başvuru yapabilecek. ORTAÖĞRETİM/LİSE KPSS NE ZAMAN? Lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilmek için adayların girebileceği KPSS 2 yılda bir yapılıyor. 2024 yılında yapılacak sınava 1 seneden fazla zaman kaldı. Lise mezunları şimdiden hazırlıklara başladı. Lise KPSS başvurularının Eylül 2024'te başlaması ve sınavın Kasım ayında yapılması bekleniyor. Adaylar bu sınavda P94 puanı alacak ve bu puan ile kamuya yapılan personel alımlarına başvuru yapabilecek.  
Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS kamuya geçmek isteyen vatandaşlar tarafından merak edilen bir konu oldu. Yurttaşlar şimdiden araştırmaya başladı. Başvuruları biten KPSS için şimdi gözler sınav tarihine çevrildi. Peki, 2024 KPSS ne zaman, ne zaman yapılacak? 2024 KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim ne zaman? 2024 KPSS ne zaman çalışmaya başlanmalı?

2024 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. KPSS'ye hazırlanan adaylar, ne zaman memurluk sınav başvurusunun başlayacağını, hangi tarihlerde sınavların yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de alem32.com olarak bu yazımızda lise, ön lisans ve lisans KPSS'nin yapılacağını tarihlere ve başvuru için beklenen tarihlere yer verdik.

LİSANS KPSS NE ZAMAN?

Lisans mezunlarının memurluk başvurularında kullanmak üzere gerekli puanı almaları için gireceği KPSS lisans düzeyi sınavı 2024 yılında da yapılacak. Tüm lisans mezunlarının girebileceği, merkezi yerleştirmelerde, belediye memur alımlarında, sözleşmeli personel alımlarında kullanılan P3 puan türü 2024 yılında girilecek sınavda alınacak. Tüm mezunların katılımı ile düzenlenecek lisans sınavının başvuruları Mayıs 2024'te başlayacak. Sınavların ise Ağustos sonunda yapılması bekleniyor.

ÖN LİSANS KPSS NE ZAMAN?

Ön lisans mezunları için 2 yılda bir yapılan sınav 2024 yılında gerçekleştirilecek. Adayların tüm memur alımlarında kullanabileceği P93 puanını alabileceği bu sınav için başvuruların Ağustos 2024'te alınması ve sınavın ise Ekim ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Sınavdan alınan puan ile ön lisans mezunları KPSS atamalarına, memur, asker, polis alımlarına başvuru yapabilecek.

ORTAÖĞRETİM/LİSE KPSS NE ZAMAN?

Lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilmek için adayların girebileceği KPSS 2 yılda bir yapılıyor. 2024 yılında yapılacak sınava 1 seneden fazla zaman kaldı. Lise mezunları şimdiden hazırlıklara başladı. Lise KPSS başvurularının Eylül 2024'te başlaması ve sınavın Kasım ayında yapılması bekleniyor. Adaylar bu sınavda P94 puanı alacak ve bu puan ile kamuya yapılan personel alımlarına başvuru yapabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alem32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
vip bayan